Odbojkarska zveza Slovenije

Notice: Undefined index: edit in /home/odbojka/public_html/stran.php on line 78

Notice: Undefined index: edit in /home/odbojka/public_html/stran.php on line 111
Untitled Document

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE 2020 - CONTINENTAL CUP


Notice: Undefined index: edit in /home/odbojka/public_html/stran.php on line 598

Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki so uspešno nastopili v 1. krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu 2020, ko so si na domačem igrišču v Portorožu priigrali napredovanje v 2. krog. Na Obali so naši fantje osvojili drugo mesto v skupini, pred njimi so bili Čehi, z enakim rezultatom pa so se v 2. krog kvalifikacij uvrstila tudi dekleta, slavile so Latvijke. Prvotno bi se moral 2. krog kvalifikacij za slovensko izbrano vrsto že maja 2020 odvijati v turški Antalyji, a je bilo tekmovanje prestavljeno, zato je maja 2021 odbojkarje in odbojkarice na mivki iz 16 držav gostil Izmir. Naše odbojkarice so si preboj med najboljših 16 reprezentanc zagotovile v boju s Češko, Finsko, Poljsko, Grčijo, Srbijo, Turčijo in Belorusijo, odbojkarji pa so si uvrstitev v 3. krog zagotovili z dobrimi predstavami v skupini z Latvijo, Italijo, Rusijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Anglijo.

V Haagu na Nizozemskem, kjer je potekal odločilni del kvalifikacij za olimpijski turnir, so bile od naših deklet v zasedbi Tjaša Kotnik, Tajda Lovšin, Nina Lovšin in Špela Morgan v boju za uvrstitev v četrtfinale uspešnejše Avstrijke, za naše odbojkarje Danijela Pokeršnika, Črtomira Bošnjaka, Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika pa so bili prav tako usodni Avstrijci.

Olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024 bodo potekale v okviru pokala narodov, v njih pa bosta tudi tokrat igrali obe slovenski izbrani vrsti. Prvi bodo na peščeno podlago stopili moški, ki se bodo 15. in 16. maja v Madridu pomerili z Avstrijci, Španci, Litovci in Hrvati ter si skušali s prvim mestom zagotoviti nastop na velikem finalu pokala narodov. Naše odbojkarice bodo 17. in 18. maja nastopile v Apeldoornu na Nizozemskem, kjer jih čakajo obračuni z Nizozemkami, Estonkami, Ciprčankami in Severnimi Irkami.

Reprezentanca Slovenije, moški: Jan Pokeršnik, Nejc Zemljak, Danijel Pokeršnik, Klemen Šen, Alan Košenina. Selektor: Tadej Boženk.

Reprezentanca Slovenije, ženske: Tajda Lovšin, Tjaša Kotnik, Maja Marolt, Živa Javronik, Anja Maček, Špela Morgan. Selektor: Tadej Boženk.

Vse o kvalifikacijah tukaj

 


Notice: Undefined index: edit in /home/odbojka/public_html/stran.php on line 1186

Notice: Undefined index: edit in /home/odbojka/public_html/stran.php on line 1204